top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Vardø, Kirkenes og Karasjok

Da vi dro fra Hamningberg ble det ett par dager med mye kjøring og korte stopp her og der. Overnatting ble det i Kirkenes og Karasjok.


I Vardø var vi skikkelige turister og fikk sett noen attraksjoner de har der.

Første stopp gjorde vi på Vardøhus Festning. Vardøhus er verdens nordligste festning og har blitt kalt Norges grensepost mot øst. Vi gikk litt rundt og kikket ute i fellesområdet. En fin bevart festning var det, og de driver med fortsatt vedlikehold der.
Deretter dro vi til Steilneset Minnested, også kalt "Heksemonumentet."

Det er lagd for å minnes de som mistet livet under trolldomsprosessene i Finnmark på 1600-tallet. 91 av disse ble henrettet ved brenning på bål, 77 kvinner og 14 menn.


Det er en 135 meter lang minnehall og en plakett for hver av de 91 ofrene som ble dømt til døden og brent på bål.91 sånne plaketter var det i minnehallen. Veldig spesielt å lese og man blir litt berørt av tanken på at dette virkelig har skjedd.
Tilslutt på vår Vardø sightseeing så vi på "Drakkaren."


Du ser rester av et vikingskip, en dinosaur og en hval i positur mot himmelen. Han vokter Bussesundet og viser vei slik at folk ved havet også i fremtiden kan finne veien til Vardø. Konstruert og bygget av unge tre-handverkere fra Arkhangelsk.(Travel-Finnmark.no)


Et imponerende kunstverk."Friheten" og "Drakkaren"

Så var det Kirkenes som var planen for natten, 3-4 timers kjøring fra Vardø.

Samme fine været hadde vi på veien dit.

Vi parkerte for natten på Hurigrutekaia i Kirkenes.

Gratis parkering, vann og tømmemuligheter. Helt grei parkering med fin utsikt.


Vi fikk en nydelig solnedgang og himmel i Kirkenes óg,


Neste morgen kom Hurtigruten og la til kai.


Vi gjorde oss klare og kjørte mot Karasjok. Der hadde jeg sjekket at Karasjok camping hadde vaskemaskin og tørketrommel. Nå var det nemlig på tide med litt klesvask og sengetøyskift.

Men aller først måtte vi gjøre en liten omvei til Storskog grensestasjon - grensen mellom Norge og Russland. Ca 20 min fra Kirkenes, så Kirkenes ligger rimelig nærme Russland."Friheten" på RussergrensaSå snudde vi og dro mot Karasjok.Mellom Kirkenes og Varangerbotn fikk Vidar en telefon han måtte ta og vi parkerte bare langs veien.

Så jeg tok noen bilder mens jeg ventet, bla.det under her.

Så skjedde det rareste. Plutselig vrengte en liten leiebil inn foran oss, og ut kastet det seg et menneske. Det var Laila, en dame jeg har snakket litt med via Instagram. Vi følger hverandre der. Jeg visste at hun og mannen skulle reise til sønnen i Vadsø og hun visste at vi var på bobilferie i områdene der i Finnmark. Så de hadde sett etter bobilen og plutselig hadde de sett at vi stod parkert lang veien. Så utrolig flaks og hva i all verden er oddsen for at de skulle se oss. Bra Vidar fikk den telefonen så vi måtte stoppe.

Vi fikk oss en kjempehyggelig prat før vi kjørte videre, vært til vårt.

Takk for praten, Laila og Terje!


Langt om lenge kom vi frem til Karasjok camping. En veldig ryddig og velorganisert camping - og veldig hyggelig betjening.
Kvelden der gikk til klesvask og sengetøyskift.

Kjenpefine vaskemaskiner og tørketrommel på campingen

De var også veldig snille og lot få vaske bobilen utvendig der før vi kjørte videre neste formiddag.Da begynner reisen sørover igjen. Vi forlater Finnmark og drar til Troms

Heldigvis har vi mange flere dager igjen av ferien.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page