top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Verdens Ende camping

I midten av oktober tok vi turen til Verden Ende camping på sydspissen av Tjøme.

En tur dit er passe etter endt arbeidsdag fredag, i og med at det bare er ca 1 times kjøring dit fra oss.Verdens Ende camping er en helårsåpen camping med fastplasser, campinghytter og drop-in plasser for bobil.

De har et nyoppusset sanitæranlegg. Det er også tømmemuligheter for gråvann og toalett.Campingplassen ligger med flott utgangpunkt for fine gåturer og sykkelturer.

Området Vedens Ende er et vernet friområde. Det er svaberg, små holmer og en fantastisk utsikt mot Skagerak.

Verden Ende vil nok mange forbinde med sitt kjente vippefyr.Vi var heldige med været hele helgen, så vi fikk vært mye ute og utforsket området.

Fredag etter vi hadde installert oss tok vi oss en tur ned på Verdens Ende og nøt en fantastisk solnedgang.På lørdagen dro vi til Torås fort. Et nedlagt kystfort som ikke ligger langt fra campingen.


Da vi kom dit oppdaget vi at vi plutselig hadde kommet til en medaljeseremoni.

To stykker skulle tildeles medalje for sin innsats i Milorg under 2. verdenskrig.

Så vi satt oss ned litt i bakgrunnen og overvar seremonien. Det var taler av stortingsrepresentant, ordfører, forsvaret og sang av Rein Alexander. En spesiell og fin stund ble det.


Etterpå gikk vi en tur og så på utsikten oppe på kanonstillingene.Vi hadde med oss de nye sammenleggbare elsyklene på turen, så vi brukte de til og fra campingen og fortet.


Søndag formiddag ble det en ny tur ned til Verden Ende for å nyte den veldig fine solskinnsdagen.Ut på dagen satte vi kursen mot Asker. Vi skulle ha bobilen på en rask service hos forhandleren på mandag morgen. Så vi fant en stor fin parkeringsplass i området ved Vollen, som vi kunne stå på over natten. På ettermiddagen tok vi frem syklene og tok oss en sykkeltur og tittet litt på området.

Solnedgangen kan være fin selv på en parkeringsplass


En tur innom Refsnes Marine før vi kjører hjem.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page