top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Steigen

Nå var det veien sørover som sto for tur. Veien nordover hadde vi hatt en ganske god, men grov plan på. Vi visste de forskjellige stedene vi skulle til, sånn som Lofoten, Andøya, Senja og Tromsø. Hva vi skulle på de forskjellig stedene og alt vi skulle mellom de forskjellige stedene hadde vi ikke planlagt så nøye.

Veien sørover hadde vi overhodet ikke planlagt. Vi visste vi måtte være hjemme i Horten om 14 dager, så vi hadde greit med tid og alle muligheter lå åpne.


Jeg hadde tenkte på Steigen og hørt mye fint om området. Så vi tok en ny titt på kartet (blir mye karttitting på bobiltur) og vi bestemte oss for en tur dit.


Været var helt nydelig og temperaturen steg når vi kjørte sørover.
Skarberget - BogenesÅ kjøre ut av Steigentunnelen og ut mot Engeløya var så vakkert. Strålende sol, det vakre turkise vannet og fjellene. Alt vi kunne drømme om når vi først skulle dra dit.

Vi hadde sett oss ut ett par plasser vi vurderte å parkere på, bla. Bøsanden. På Bøsanden var det nå ikke lov til å stå med bobil. Så da var ikke det et alternativ. Det blåste veldig på den siden av Engeløya også, så vi bestemte oss for å kjøre tilbake mot Røssøya. Der fant vi en liten gressplass hvor det var bobilparkering. Det var en privat plass og vi bare vippset penger.

Der sto vi så fint og vi ble i to netter.

Bla i bildene under


Vi fikk tatt oss en lang og fin padletur rundt Røssøya.

Fisk ble det på padleturen
Ørnen satt og så på ossVi fikk badet.Og vi bare storkoste oss på den fine plassen i helt fantastisk omgivelser.


Deilig å våkne til denne utsikten

Frokost i greie omgivelser

Virkelig en fin plass å stå for et par netter

Nydelig kveldslys


Etter to nydelige døgn ville vi se mer av Steigen. Vi bare kjørte avgårde og så hvor veien førte oss. Det kom et skilt mot Holkestad og dit kjørte vi. Nok en gang kom vi til en liten perle. Vi ble der i flere timer og bare koset oss med lunsj, gåtur på en del av Dronningruta som er der, koset oss på stranden og bare tok livet fullstendig med ro.
Etter mange fine timer kjørte vi til Auvika og der var det en fin fricampplass. Der ble vi natten over.

Fricampingplass i AuvikaJeg fikk melding fra ei jeg kjenner som er fra Steigen om at vi burde kjøre innom Brennviksand når vi kjørte videre neste dag.

Og tusen takk for tips!

Brennvika er en vik sør for Leines og innerst i vika ligger Brennviksanden. Det er en to km lang strand omkranset av fantastiske fjell, bla. Stortinden og Brenntiden. Området er også en del av et naturreservat.


Dette ble en skikkelig "wow" opplevelse og vi ble så imponert av den mektige naturen.Ørnen følger med her også
Etter stoppet her på Brennviksanden var vårt opphold i Steigen over. Det ble en helt utrolig fin opplevelse. Vi var så heldige med været og alle opplevelsene.

Vi er så glade for at vi dro dit og ikke kjørte forbi på vei sørover.
Recent Posts

See All
bottom of page