top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Sjusjøen


Sjusjøen er et sted ihvertfall jeg forbinder med vinter, ski og snø. Så i vår oppdagelsesferd av vintersteder ville vi sjekke ut Sjusjøen, og Sjusjøtunet Hytter og Caravan. Så dit tok vi turen i februar. Det er ganske lang kjøring for oss til Sjusjøen, men vi hadde nok en gang en langhelg til rådighet og da er det greit med litt lang kjøring.


Sjusjøtunet var en veldig stor campingplass med mange sesongplasser, men også drop-in plasser. Det var også en kafé og bar der.

Sjusjøtunet Hytter og Caravan ligger ved Birkebeinerløypa og Sjusjøen langrennsarena.

Så altså et perfekt utgangspunkt for skiturer.Det ble ganske sent og mørkt før vi kom oss til Sjusjøen.

Der var det et yrende liv i bar- og resepsjonsområdet da jeg gikk dit for å sjekke inn. Når man ser mer enn to mennesker samlet i disse koronatider skvetter man nesten, og det føles helt rart og uvant (de overholdt de reglene som gjaldt da).

Jeg ble møtt av et veldig hyggelig vertskap, som hjalp oss med det vi trengte.Lørdagen våknet vi til et strålende vær. Det var kaldt, men vindstille og strålende sol.Vi kledde oss godt og ruslet ut en tur for å orientere oss på området i dagslyset.

Tok også turen innom en sportsbutikk og kjøpt noen småting vi trengte.Godt ut på dagen gjorde Vidar seg klar for skitur. Han forsvant avgårde - glad og fornøyd.
Jeg gikk meg en tur rundt i området, før jeg meg satt meg ned en stund i solen og bare nøyt.
Etter hvert ble det ganske så kaldt og jeg trakk inn i varmen i bobilen. Da vi hadde spist middag og litt sløving med serier på tv gikk vi ut i den fantastiske stjerneklare og iskalde vinterkvelden.

Det er så utrolig deilig ute i mørket med stillheten og den fantastiske stjernehimmelen over seg. DET er virkelig lykke!Søndagen kom og ikke hvilken som helst søndag.

Det var nemlig 1-årsdagen for Friheten. Ett år siden vi hentet bobilen og det utrolig fine bobillivet startet.Etter frokost gikk Vidar en lang skitur og jeg ordnet med mitt.Søndagsmiddagen tok vi inne på kaféen. Utrolig god mat fikk vi servert. Pratet med noen andre der og de sa at mange dro dit fordi maten er så god. Så et tips hvis du er i nærheten.


På kvelden kledde vi godt på oss, pakken sekken og gikk ut i den fine vinterkvelden.

Vi hadde med en flaske bobler og feiret ett år med bobilen Friheten, at det var en fin tur og i tillegg kunne vi jo feire Valentinesdagen siden vi først var i gang. Ikke det at det er en dag vi bryr oss spesielt mye om.

Vi kravlet oss opp på en høy brøytekant og satt der og nøyt kvelden.

Det ble en fin søndagskveld ute i mange minus.
Mandagen var grå og tåkete, men Vidar fikk en liten skitur før vi pakket oss sammen og kjørte avgårde.Vidar hadde et jobbrelatert ærend på Rena på tirsdagen, så da kjørte vi dit og tok en natt der også.

På tirsdagen gikk turen hjemover og vi var nok en gang enige om at det hadde vært en fin tur!


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page