top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Senja

Endelig kom vi til Senja. Senja som vi hadde så lyst til å besøke i fjor, men tiden strakk ikke til da. Heldigvis hadde vi mye bedre tid i år, så nå var det bare å sette i gang med å oppleve Senja.

Øya Senja er Norges nest største øy og ligger i Troms og Finnmark fylke. Senja kalles Norge i miniatyr, for her finner du både fjell, vidder, skoger, vann og jordbruksland.
Vi hadde en fin båtreise fra Andenes til Gryllefjord. En båtreise på 1 time og 40 minutter.

Vi kom i land i Gryllefjord og kjørte derfra en liten tur innom Torsken.Gryllefjord


Torsken er et lite tettsted og fiskevær sørvest på Senja. Der ble det bare en rask titt før vi kjørte tilbake og videre nordover på fylkesvei 86, over Gryllefjordbrua og gjennom den 850 meter lange Ballesvikskartunnelen.

Vi tok et stopp på Bergsbotn utkikspunkt.

Det ligger på yttersiden av Senja. Utkikspunktet er en 44 meter lang plattform med fantastisk utsikt ut over Bergsfjorden og fjellene rundt.
Vi hadde vært tidlig oppe denne dagen, for å rekke ferga, og kjente at vi snart ville stoppe for dagen. Vi hadde ingen plan om hvor, så vi kjøre videre og skulle stoppe på første fine plass.

Vi kjørte gjennom Steinfjordtunnelen og da vi kom ut av den så vi ned på en rasteplass innerst i Steinfjorden. Vi kjørte inn på den og tenkte ok, går sikkert fint for natten.

Men, det viste seg å være en kjempefin plass. Med en nydelig sandstrand og en vakker fjord som bare ventet på kajakken og oss.Kajakken ble blåst opp, fiskestangen funnet frem, vestene tatt på og vi padlet ut på Steinfjorden.

Det ble en nydelig tur. Været var helt perfekt, sol og vindstille. Vi padlet langt utover og fikk skikkelig nydelig utsikt mot Dejvelens tanngard eller Oksen som det egentlig heter.


Jeg lar bildene tale for seg og håper du liker de.

Ser du løven i fjellet?


Der inne står bobilen


Det ble en fin kveld


Dagen etter startet vi med et bad før vi kjørte videre.

Vi gjorde et kort stopp på Ersfjordstranda neste dag.

Stranda er en populær badeplass og teltplass.


ErsfjordstrandaPå Ersfjordstranda står Gulldassen og er en severdighet i seg selv.

Prislappen på Gulldassen er 3,75 millioner kroner.


Gulldassen
Så ble det en veldig kort etappe videre til Mefjordvær Der hadde jeg fått tips om en fin fricampingplass fra en følger på Instagram.

Den lå faktisk bare litt forbi bobilparkeringen, som det også var der.


En veldig fredelig og fin plass. Vidar fikk gått seg en liten tur på fjellet og fisket litt.
Våknet til fin utsiktVidar ville gjerne gå til Segla. Det er en topptur til fjellene som ligger på yttersiden av Senja. Segla ligger 639 moh og er en litt krevende tur. Altså ikke noe for meg, Lisbeth. Dessverre!

Vi kjørte til Fjordgård hvor utgangspunktet for turen er.Ett par interessante tunneler på veien.Vidar fikk en kjempefin tur opp og ned i nydelig vær.

Han hadde fått i oppgave å filme og ta bilder på toppen. Det ordnet han og her kan du se hvor utrolig fint det var på toppen. 600 meter rett ned i fjorden. Helt fantastisk utsikt!Plystrende og glad kom han ned igjen

Vi hadde sett oss ut Husøy som neste natts overnattingssted. Det var ikke lange kjøreetappen, egentlig bare rett over fjorden for der vi var nå.

Husøy hadde for endel år siden bare båtforbindelse, men nå kommer du dit via en tunnel og en 300 meter lang molo. Øya er bare 1 km lang og 500 meter bred. Det bor mange mennesker der til å være såpass langt utenfor allfarvei. Wikipedia sier 304 innbyggere per 1. januar 2020. Det er et veldig aktivt fiskerisamfunn på øya.


Der nede ligger Husøy. Du ser den 300 meter lange moloen ut til øya.


Vi tok en liten sykkeltur rundt i gatene, noen som var fort gjort på et så lite sted. Veldig koselig plass og det var tydelig å se at folk trivdes der og det var liv og røre overalt.

Bobilparkeringen er akkurat rett før du kjører over moloen til Husøy.


Nå var vi kommet til et "kritisk" punkt i ferien. Nå MÅTTE vi få vasket tøy. Vi måtte finne en campingplass med vaskemaskin. Det var ikke så lett å finne campingplasser som var åpne så sent på året. Etter litt leting fant vi en camping som var åpen og hadde vaskemaskin. Så vi kjørt til Fjordbotn camping i Botnhamn. Det var dårlig vær, regn og skydekket lå lav. Så like greit med et døgn med klesvask og bobilvask. Det var en hyggelig camping og hyggelige folk som jobbet der.

Vi fikk vasket unna litt klesvask og shinet inni bobilen.

Vidar ville så gjerne fiske i et vann han hadde sett på kartet, Lysvatnet. Så dagen etter kjørte vi dit. Google sa at det skulle ta ca 30 min, men vi brukte MYE mer tid.

1 mil av veien var en ordentlig skranglete grusvei. Vi endte opp i skikkelig ødemarka.

Da vi kom kjørende oppover denne veien var det tydelig at det ikke pleide å komme "fræmen" folk der og i hvert fall ikke fræmen folk i en bobil. Verden stoppet litt opp. Folk stoppet opp i det de gjorde og skikkelig glodde på oss.

Stedet var veldig fint og er et bra tips hvis du er i området og vil fricampe.

Vi ble der noen timer så Vidar fikk fisket, vi fikk spist lunsj og jeg fikk barbert Vidar som var blitt langhåret.


Bra utsikt til hårklippen

Testet også fiskelykken - uten hell


Da det var fisket, spist og barbert kjørte vi til fergeakaia i Botnhamn og til ferga som skulle ta oss til Brensholmen på Kvaløya.Senja ble en fantastisk opplevelse.

Vi var overveldet over hvor vakker Senja var og hvor mye det var å se og oppleve.

Det var så mange steder vi ikke fikk sett og så mye vi ikke fikk opplevd. Vi var allikevel fornøyde da vi tok farvel med øya og gledet oss til nye opplevelser på Sommarøy.


En ny liten fergetur
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page