top of page
  • Lisbeth

Pinsehelg og Trondheimstur

Endelig skulle vi til Trondheim igjen.

På grunn av koronaen og alt den har ført med seg var det 13. uker siden sist vi hadde sett eldstemann, Lars, som bor i Trondheim sammen med kjæresten.

Så mammahjertet gledet seg veldig, og pappahjertet selvfølgelig.

Og som om ikke det var lykke stor nok - yngstemann, Magnus, skulle være med oss på bobilturen.

Første etappe gikk til en av Vidar sine søstre som bor i Valdres. Der hadde vi en veldig hyggelig kveld med god mat, kake, hagevandring i den flotte hagen hennes og ellers bare avslapping og kos.


Tidlig neste morgen gikk ferden videre mot Trondheim. Vi kjørte avgårde i strålende solskinn og det var lite trafikk så tidlig på dagen. Veien gikk oppover E16 langs elven Begna til Fagernes, derfra Fv51 opp på Valdresflya. Der tok vi et godt stopp og spiste brunsj. Det var helt nydelig der med strålende solskinn og masse snø.

Nydelig brunsj i nydelig vær

Fantastisk vær

En stund til det er snøfritt her

Så startet vi på siste etappe mot Trondheim. Veien gikk ned til Otta, derfra til Dombås og opp på Dovrefjell. Sist vi kjørte der i februar traff vi på et skikkelig ekkelt snøvær og jeg var ganske så ukomfortabel. Nå derimot var det bare å nyte alt sammen.Et lite pitstop på Dovre

I femtiden var vi fremme hos Lars og Sophia i Trondheim. Vi kunne heldigvis parkere på utsiden av der de bor og det gjorde alt mye enklere enn om vi måtte stå inne i byen på bobilparkeringen der.

Vi ordnet oss raskt og gikk til byen. Vi ruslet litt rund, før vi spiste middag.

Middagen spanderte Lars og Magnus på oss. Det var en gave til Vidar og meg i anledning sølvbryllupsdagen vi hadde 5.mai.

Heldige oss- tusen takk!!

Lørdagen ruslet vi i byen. Shoppet litt, spiste og bare nøyt dagen.


Når vi er i Trondheim leier jeg ofte en el-sparkesykkel. Intet unntak denne gangen, bortsett fra at alle de andre også gjorde det. Det er veldig morsomt og går så det suser.

Og det sparer meg for mange skritt og ikke minst for energi, som jeg dessverre ikke har så mye av.

Suser avgårde

Søndag var det ut på tur. Lars og Sophia hadde en tur de ville ta oss med på. Nidelvstien, som selvfølgelig går langs Nidelva. Stien starter en drøy km fra der de bor. Så jeg leide en sparkesykkel og brukte den frem til der stien startet. Smart energiøkonomisering for meg.


Nidelvstien var veldig fin. Den gikk på smale stier og veier langs elven.En fin hengebru over til en bitteliten øy var det også langs veien.


Flere steder på veien var det små skur eller boder. Der var det fint å sitte og nyte, mens man for eksempel spiser matpakken sin. Og det gjorde vi.
Som det seg hør og bør måtte brødrene måle krefter

Etter at vi hadde nytt naturen, mat var spist og krefter var målt gikk vi hjemover.

Og alle var enige om at det hadde vært en kjempefin tur.


Lars hadde ønsket at vi kunne grille når vi kom på besøk. Så vi hadde med grillen og hadde kjøpt inne masse god grillmat. Så det ble et deilig grillmåltid på utsiden av bobilen (ingen bilder ble tatt, da alle var for opptatt med å spise).

Vi avsluttet kvelden med yatzy og kortspill i bobilen.
Mandag var vi tidlig klare for hjemreise. Vi kjørte Østerdalen hjem. Fortsatt i nydelig vær.

Ett par stopp for å strekke på beina og å spise måtte vi ha før det var kvelden og vi var hjemme igjen.


Recent Posts

See All
bottom of page