• Lisbeth

Oppsummering av Norgesferien 2020


Utsikten første morgen av ferien. Sæta camping26 døgn varte denne Norgesferien. Ikke en dag for mye. Den kunne gjerne vart mye lenger.


SÅ glade og fornøyde på ferie.6750 km ble kjørt. Vi visste at det ville bli mye kjøring og det ble det virkelig.

Norge er et veldig langstrakt land. Og spesielt i Finnmark finnes det ingen snarveier.

Takk og applaus til Vidar som kjørte 6750 km


58 km/t var gjennomsnittshastigheten. Så det gikk ikke så fort.

Vi hadde jo ferie og god tid så det gjorde egentlig ingenting.Vi kjørte på så utrolig mange dårlige og smale veier. Og det var det som gjorde at gjennomsnittshastigheten ble så lav. Veien går mange steder nesten i oppløsning. Asfalten er helt smuldret opp, det er telehiv, svingete og veldig smalt mange steder. At ikke flere ulykker skjer er rart. Når du sitter i en bobil, som er et lite hus på hjul, da rister det godt i skap og skuffer. Det blir mye lyd og til tider trodde vi nesten bobilen skulle riste fra hverandre. Så for at det skulle bli en litt mer hyggelig og fredfull opplevelse senket vi farten og tok tiden til hjelp.Vi kjørte i veldig mange tunneler og over mange bruer. Det er så enormt mange tunneler og bruer i dette landet. Og nordover var de overalt. Tunnelene går gjennom fjell og under fjorder. Bruene binder mange øyer og fastland sammen. Ikke minst er mange av tunnelene sikkert veldig gode å ha når vinteruværet setter inn.Vi var på flere severdigheter og hadde mange fine opplevelser. Vi var innom mange severdigheter og steder vi hadde sett oss ut på forhånd. Siden vi var på tur tidlig på høsten var det lite turister på disse stedene. Da ble det tryggere med tanke på Covid.


Leser du på pc/mac, hold musepekeren over bildene. Da vil du se hvor flesteparten av bildene er fra.Vi overnattet og var innom veldig mange byer og steder.

Vi har vært på så mange fine steder og i så mange byer denne ferien.

23 forskjellige steder har vi overnattet - campingplasser, fricamping, rasteplasser, bobilparkeringer, skisenter og i båthavner.

Du kan parkere og legge deg i bekkmørke uten å vite hva som er rundt deg og våkne til de mest fantastiske utsikter.

Når du har bobil er mulighetene uendelige.


Bilder fra de fleste stedene vi overnattet:Og bilder fra mange av byene og stedene vi var innom:
Vi var utrolig heldige med været. Mesteparten av tiden i Finnmark hadde vi strålende vær. Noen dager hadde vi temperaturer på 14-18 grader, vindstille og strålende sol. Så flaks!

Det hadde vi ikke regnet med, så vi hadde pakket med mye varmt tøy og regntøy. De siste ti dagene fikk vi mer normalt høstvær, som vi hadde forventet.

Det er klart at alt det fine været gjorde hele opplevelsen vår mye bedre, enn hvis det kun var overskyet og regnvær.Vi opplevde ubeskrivelig vakker natur. At Norge er vakkert vet vi. At jeg skulle bli så betatt var jeg ikke forberedt på. I Finnmark hadde jeg tenkt at jeg skulle oppleve naturen litt kjedelig, lite som vokser og gror der. Vi har vært i Hammerfest og områdene rund der mange ganger, men mer av Finnmark har jeg ikke sett.


Om Finnmark tok jeg feil.

Den barske, råe og nakne naturen I Finnmark - altså....jeg har ikke ord.

Og det utsynet rett ut i Barentshavet. Bare hav så langt øye kan se.

Langt der ute møtes bare hav og himmel.

Tatt på Nordkapp


Troms, Vesterålen og nordlige delene av Nordland er også helt utrolig flott.

Der blir det mye mer fjell og vegetasjon.

Og de fjellformasjonene som finnes der, de er bare helt utrolige.

Andøya

Jeg spurte Vidar en gang på ferien om det var lov å bli mettet av vakker natur, men han svarte nei.

Så da bare fortsatte jeg å ta inne alt vi så hele tiden.

Vi sitter igjen med et "wow" etter å ha kjørt milevis på kryss og tvers i Norges nordlige deler.

Terningkast 6 til naturen!

Vi så fantastiske stjernehimler. Fordi vi var så heldige med været fikk vi også sett mange nydelige stjernehimler. Ofte sto vi på plasser som det var lite lysforurensing og da kommer stjernehimmelen så fint frem.

Fikk ingen gode bilder av stjernehimmelen, men dette er de jeg tok.


Vi så nordlys. Endelig fikk vi sett skikkelig nordlys. Da vi sto på Geitvika kom Nordlyset og hadde et helt utrolig flott show for oss. Det var 360 grader rundt og det danset så intenst. Helt magisk var det å se på.

Er særs dårlig bilde,men det eneste jeg har.
Vi så utrolig mange flott solnedganger. Og de kan man vel virkelig ikke bli lei av?Vi så veldig mange forskjellige dyr. Selvfølgelig så vi mange sauer og i Finnmark masse reinsdyr. Vi så to ekorn, en oter, en hare og syv elg. Mange majestetiske ørner fikk vi også nyte synet av.

Flere ganger så vi niser, også da vi var ute med kajakken.

Det kuleste var nok den gangen vi så en stor flokk med hval. Det var så tøft å se de svømme rundt. De lekte og holdt på i bortimot ett par timer. Hørte de godt da de var oppe å pustet og de blåste ut. En fin naturopplevelse.

Naturfotografer er vi ikke, så ymse kvalitet. Vi deler raust allikevel.

En hare som skremte vettet av meg på Hamningberg
Alltid i veien
Sau i tang

De fine nisene vi så.Truffet veldig mange hyggelige mennesker. Så mange trivelige mennesker det finnes rundt omkring og vi har truffet på mange av de.

Spesielt hyggelig var det at vi traff noen vi har blitt kjent med gjennom Instagram.
Så konklusjonen av denne ferien er:

Ferien var så vellykket!!

Norge er så vakker!!!

Været var så fint

Vi kjørte litt i overkant for mange mil på 26 døgn, men verdt det.Vi gleder oss allerede til Norgesferie 2021.
Recent Posts

See All