top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Langhelg i fantastisk sommervær

Anledningen til en langhelg bød seg og vi tok den.

Etter tips fra en følger på Instagram dro vi først en tur til Ula. Ula er et lite tettsted ytterst på Torsøyhalvøya mellom Sandefjord og Larvik, en idyllisk liten plass inne i en vik.Bobilparkerinegn er i marinaen. Det er ingen fylle- eller tømmemulighter der, heller ikke strøm. Ula er uansett verdt et besøk.Det var en fantastisk sandstrand der og mange fine turmuligheter.

Og en rusletur opp til Ulabrand er nok obligatorisk.Ulabrand, døpt Anders Jacob Johansen (1815-1881), var en navngjeten los bosatt i Ula. Ulabrand tjenestegjorde som los i Ula fra ca. 1850 til han omkom under en høststorm i 1881.

Et flott monument over Ulabrand er reist på det stedet Ulalosene hadde sin utkikkspost.

(ref.: Visit Larvik)


På slutten av 1800-tallet måtte losene selv praie skuter som skulle ha los. Lospenger ble utbetalt til den som kom først fram, og som førte skuta trygt i havn. Losene hadde derfor utkikkssteder med vidt utsyn for tidlig å kunne oppdage båter på vei inn Oslofjorden.

Ganske tidlig fredag kjørte vi avgårde til en ny plass i Tjømeområdet. Vi hadde sett oss ut en plas, men da vi kom dit bestemt vi oss raskt for at vi ikke ville stå der. Tok et raskt google søk og fant ut at vi skulle dra til Mostranda camping i stedet for. Der hadde de heldigvis en ledig bobilplass igjen til oss.Campingen var nok spesielt tilrettelagt for fastcampere og det var ikke spesielt billig der.

Vi valgte allikevel to netter der pga. kjempefin beliggenhet i Tjøme skjærgården.
Planen vår var sol og bad, og da var plassen perfekt.Fredag og lørdag ble skikkelig sløve dager på svabergene i solen. Jeg fikk brukt SUP-brettet masse og fikk min første tur alene uten at Vidar var med som assistent og eventuell livredder.

Jeg klarte meg heldigvis helt utmerket alene!Så mens jeg var på "ekspedisjoner" på egenhånd, kunne Vidar fridykke og kose seg.

Ellers gikk dagene til lesing av bøker og mange, mange bad.

Vi fikk både grillet og testet den elektriske pannen vår

En nydelig lørdagskveld avsluttet helgen


0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page