top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Høimyr Fjellcamping på Fagerfjell

Første turen i 2021 gikk til Høimyr Fjellcamping på Fagerfjell.

Jeg hadde drevet endel research om området Blefjell. Vi hadde egentlig sett oss ut forskjellige steder i området, men det var ikke så enkelt å finne frem informasjon om de forskjellige plassene. Enten hadde de ikke nettside, tok ikke telefonen, svart på mail eller hadde motstridende informasjon i de forskjellige bobilgruppene på FB. Fant ikke ut om de var vinteråpne, var nedlagt eller om de var egnet. På FB var det også mange forskjellige meninger og forskjellig informasjon. Jeg ble rett og slett så forvirret og usikker, at vi etter anbefalinger fra en bekjent bestemte oss for Fagerfjell i stedet for og Høimyr Fjellcamping.Vi kjørte avgårde tidlig fredag ettermiddag i fint vær og finværet skulle vare hele helgen.Jeg (Lisbeth) synes det å kjøre med bobil på vinterføre er litt skummelt, spesielt når jeg ikke vet hva slags føre jeg møter og veistandarden. Blir litt stresset av om vi f.eks. kommer til å stå fast eller skli av veien. Og bobilen er et stort kjøretøy som lett kan være til hinder for andre eller er vanskelig å få opp av en grøft hvis vi kjører av veien. Du kan lese om en tur vi hadde til Trondheim på vinterføre her, og lese hvordan jeg taklet det.

Heldigvis er Vidar min rake motsetning når det gjelder kjøring med bobil. Han har ingen bekymringer ang. kjøring og forstår ikke alt jeg kan bekymre meg for.

Og takk for det! Tenk hvis vi begge hadde vært like bekymret og begge hadde hatt så god fantasi om alt som kan gå galt. Tja, da hadde vi ikke kommet langt. Da hadde det blitt overnattinger i bobilen på parkeringsplassen på utsiden av huset.

Så takk til Vidar som er en trygg og god sjåfør!

Det viste seg at alle mine bekymringer også denne gangen var bortkastede. Det var tørt og fint vinterføre hele veien. De siste 10 km var det litt bratt, fra en betalingsbom og opp på Fagerfjell, men veien var bred og fin helt frem.


Høimyr Fjellcamping er en helårs campingplass og har veldig mange fastcampere. Usikker på hvor mange drop-in plasser de har. Vi hadde fått beskjed om at vi kunne parkere rett på innsiden av porten og der var det to,tre,fire (?) plasser med strøm til bobiler.

Vi sto alene der hele helgen.En ny og vakker utsikt fra sengen

Soloppgangen sett fra takluken

Det var en helg i skikkelig winter wonderland . Masse snø, kaldt og strålende solskinn.

Vi tilbragte helgen mye ute selv om det var kaldt.

Bobilen brukes som smørebu

Vidar storkoste seg og gikk flere mil på ski i fantastiske skiløyper og jeg gikk små turer.
Vi satt også ute en stund, men det ble kaldt da solen gikk ned.Den fine blåtimen.

Før hjemreisen på søndagen la vi på kjettinger og kjørte de 10 km ned bakken til bommen med de på. Greit å ha prøvd ut hvordan det er å kjøre med kjettinger. Det fungerte veldig bra, så da kan jeg være litt tryggere på det.Vidar rakk også en liten skitur på søndag morgen før vi måtte en litt tidlig hjemreise.

Så selv om en bobiltur varer under to døgn kan man få mange fine opplevelser.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page