top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Geitvika og Sigerfjord

En av planene vår da vi dro på sommerferie, var en tur til Tromsø. Så etter Sørstraumen hadde vi tenkt oss en tur mot Tromsø. Etter at vi hadde sjekket kartet og googlet litt, fant vi ut at det ble for mye kjøring og ville ta for mye tid. En av grunnene var at en ferge vi hadde planlagt å ta ikke gikk. Endel ferger har bare sommerruter. Så da ville det bli det mye ekstra kjøring, som vi nå ikke hadde tid til. Så, Tromsø blir det da antageligvis i 2021 i stedet for.


Vi tok en ny kikk på kartet og fant ut at vi ville ta en tur ut mot Skjervøy. Bare en liten kjøretur på ca 10 mil.

Og til kanskje det kjedsommelige må jeg skrive at været var fantastisk.


Vakre kjøreveier med majestetiske fjell vi kjører i motSå vakkert over Kvænangsfjellet
Vi hadde sett oss ut en fricampplass rett ved broen som går over til Skjervøy. Dere som ser på 113 på NRK har sett den lange og smale broen ambulansen kjører over, Skattørsundet bru. Av en eller annen grunn kjørte vi bare over broen til Skjervøy, snudde og kjørte tilbake til den plassen vi hadde sett oss ut. Vi er fortsatt ikke helt sikre på hvorfor vi ikke kjørte til Skjervøy og kikket rundt der.


Uansett, plassen vi hadde sett oss ut var fin og hadde vel hel ok utsikt. Enig?

Plassen heter Geitvika og ligger på øya Kågen. Øya ligger vest for Skjervøya og Kågen er knyttet til Skjervøya med Skattørsundet bru.Resten av dagen bare slappet vi av. Vidar fikk fisket litt og jeg ruslet rundt og tok litt bilder. Og en annen viktig ting vi fikk gjort, var hår- og skjeggklipp på Vidar.

Da kvelden kom var det en fantastisk stjerneklar himmel.

Et lite profesjonelt bilde, men dog et bilde av stjernehimmelen

Vi lurte litt på om kanskje nordlyset ville vise seg frem for oss. Vi var stadig ut av bobilen for en titt, men vi så ingenting. Sent på kvelden kunne vi skimte Nordlyset, ikke spesielt sterkt og ikke store flekken. Vi var uansett glade for at vi ihvertfall fikk et glimt av det, selv om det ikke var spesielt imponerende.

Da vi var stelt og klare for å hoppe til køys, stakk Vidar hodet opp av takluka over senga vår og kikket opp på himmelen. Og der var aurora borealis - Nordlyset!

Det var nydelige farge, det var 360 graders show og det danset så voldsomt og intenst. Så der sto vi da, halvnakne opp av takluka, og storkoste oss med den mest fantastiske himmelen jeg noen gang har sett. Det var altså et så herlig syn!

Vi ble stående lenge og bare nøyt. Da vi la oss ned i sengene kunne vi fortsatt se det gjennom takluka.

Dessverre ingen bildet av det, men dere vet jo hvordan det ser ut.Tidlig neste morgen var vi tidlig oppe og i gang. Vi gjorde oss klare for en lang transportetappe på ca 50 mil. 50 mil er langt på disse veiene oppe i nord.

Det er Andøya som er målet, men vi måtte dele opp og ha en overnatting på vei dit. Vi bestemmer oss for en bobilparkering i Sigerfjord båthavn.

Været har forandret seg og det blir en grå og regnfull dag. Den første på turen.
En liten ispause ved Tjeldsundbrua

Tjeldsundbrua

Det var kveld før vi var fremme på bobilparkeringe i Sigerfjord.

Sigerfjord ligger ved Sigerfjorden på Hinnøya.

Helt grei plass med strøm og betaling via Vipps.

I morgen Andøya.

Recent Posts

See All
bottom of page