top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Gautefall

Jeg noterer ofte ned tips til steder vi har lyst til å reise til og har en liste med forskjellige steder som passer sommer, vinter og/eller hele året.

Nå på vinteren passer det å prøve ut fine vinter steder med mulighet for å gå på ski.

Så nå hadde vi valgt oss ut Gautefall. På baksiden av Ski Lodge Gautefall er det endel plasser til bobiler, 10-15 plasser med strøm og endel uten strøm. Det var bare 6 amp sikringer, men det funket helt greit. Også er det helt gratis å stå der. Har forstått at plassene visstnok skal oppgraderes, men vet ikke om det stemmer.


Helgefølelsen var på plass da vi kjørte avgårde mot Gautefall og vi var heldige som skulle ha nok en langhelg med Friheten.Været var fint og det var fint vinterføre hele veien.


Da vi kom frem til Gautefall og parkeringen var det ganske mørkt, så vi så ikke så godt hvor vi kunne parkere. Vi så at det var parkert bobiler på flere forskjellige steder, men vi klarte ikke helt orientere oss. Så vi bare parkert ved siden av en annen bobil som sto på det som var mer en bilparkering, men vi sto helt fint der.Lørdagen våknet vi til strålende sol og en del kuldegrader. Vi drøyde en stund i sengen før vi startet dagen. Det er så luksus med flere kopper kaffe, mens vi høre på radio, lese i en bok eller ser på en serie, før vi står opp.

Etterhvert kom vi oss ut i det nydelige været. Det var kaldt og vi kledde oss godt.

Vi er ikke sure, bare kalde

Det var fine områder der som passet godt for en tur på beina. Vi gikk en runde og kikket på alpinsenteret og langrennsanlegget, som også var et fint utgangspunkt for kilometervis med langrennsløyper.
Alpinanlegget på Gautefall

Vidar ville få seg en tur på ski, men først måtte vi spise brunsj.Da maten var fortært tok Vidar seg en god og lang skitur i det nydelige været og de flotte løypene.


En svært fornøyd fyr med nye felleski


Jeg ruslet meg en tur før jeg tok meg en liten hvil i senga og så på en serie.

Resten av lørdag etter Vidar kom fra skitur gikk bare til surr og kos.


Søndag morgen var langt ifra like strålende som lørdagen. Det var grått og trist, men fortsatt kaldt.

Vi startet dag som på lørdagen, i bedagelig tempo. Vi startet også etterhvert dagen med en gåtur.

Så hadde jeg lovet Vidar at jeg skulle ta en liten runde på ski sammen med han.

Å gå på ski er ikke min favoritt, men hvis løypa er slakk og ruta kort kan jeg bli med. Så jeg spente på meg skiene og gikk en liten runde. Jeg fikk til og med låne Vidar sine splitter nye felleski.

Fornøyd med en liten tur


Da vi hadde fullført min skitur, tok Vidar seg en tur til - lengre og sikkert i høyere tempo.
Siden det var søndag dro etterhvert alle de andre bobilene hjem. Så da fant vi ut at vi skulle flytte bobilen bort der det antagelig var litt mer tiltenkt bobiler.
Da bobilen var flyttet, tok vi ut stoler, pledd og biopeisen. Så satt vi ute og koste oss lenge og vel. Det kom det et fint lite snødryss mens vi satt der, og det var så stille og fredelig.

Så stille og fredeligFør vi tok fatt på veien hjem på mandagen, rakk Vidar en god skitur i nypreparerte skiløyper. Tror ganske sikkert han føler at det er var god start på uka.


Ut i løypene forsvinner han

Jeg tok en liten tur på beina.


Så var det veien hjem etter en deilig langhelg i vinterland.

Når neste tur blir vet vi ikke. Dette muterte viruset gjør at området vi bor i er en av de kommunene hvor det er innført svært strenge tiltak. Så to-tre helger blir vi ihvertfall hjemme. Litt greit det óg, så kan vi får gjort litt forefallent her hjemme.
Vi har en Instagramkonto du også kan følge, hvis du ikke allerede gjør det.

Der er det litt hyppigere oppdateringer av det som skjer når vi er på tur og litt annet.

Øverst i høyre hjørne her på bloggen ligger Instagramknappen.

Klikk på den og du kommer rett til "Friheten og veien" på Instagram.

Eller søk oss direkte opp på Instagram: @frihetenogveien


Vi setter pris på at du er innom, enten det er her, på på Instagram eller aller helst begge steder.

Legg gjerne igjen et spor hvis du er innom her på bloggen eller på Instagram.


Recent Posts

See All

コメント


bottom of page