top of page
  • Writer's pictureLisbeth

En førjulstur til Østfold

Siste helgen i november tok vi en tur til Østfold.Vi planla første natten på Engelsviken Brygge. Jeg hadde sendt en mail og sjekket at vi kunne stå der over natten siden vi skulle spise og drikke på restauranten.

Vi parkerte på en helt vanlig parkeringsplass på utsiden av restauranten. Det var endel trafikk der siden det også ligger et treningssenter der.

Uansett holdt det for oss siden vi bare var der for å spise, sove og kjøre videre neste morgen.

Da restauranten åpnet gjorde vi oss klare og gikk inn.

I det vi kom inn smilte damen og sa. "Vi har dessverre lukket pga. privat arrangement."

Så da ble vi rimelig paffe begge to. Kanskje litt rart at jeg ikke fikk den beskjeden i mailen, men men....... Kanskje jeg var utydelig med mine spørsmål.

Heldigvis var det en veldig hyggelig liten matbar på andre siden av bygget.

Der fikk utrolig god mat og fikk koset oss allikevel.


Og vi fikk med oss en fantastisk solnedgang.Tidlig lørdag morgen kjørte vi avgårde. Vi hadde ikke bestemt oss helt for hvor vi skulle kjøre. Vi ville egentlig fricampe på Hvaler, men hadde ikke klart å finne en grei plass. I følge det jeg har lest på FB og andre steder er ikke fricamping på Hvaler helt enkelt, ikke populært at man gjør visstnok heller. Er det noen av dere som vet om fine plasser?


Etter litt frem og tilbake bråbestemte vi oss for Fredrikstad. Vi fant frem til bobilparkeringen som ligger i Fredrikstad gjestehavn på Værsteområdet på Kråkerøy. Der er det alle fasiliteter (servicehuset var stengt pga. korona) og fine plasser med sjøutsikt.


Sjøutsikt fra senga

Vi hadde lyst på en tur til Gamlebyen i Fredrikstad. Jeg hadde observert en ferge som gikk frem og tilbake forbi bobilparkeringen. Et googlesøk og jeg fant ut at det var en gratis byferge som gikk rundt til mange forskjellige steder i området. Så da ruslet vi til nærmeste nærmeste fergeleie og tok ferga til Gamlebyen. Veldig praktisk og ikke minst var det en koselig fergetur.

Vi var selvsagt veldig nøye med avstand og vi brukte munnbind på turen.Det var julestemning og veldig koselig i Gamlebyen.Vi ruslet rundt i gatene en god stund, før vi tok ferga tilbake til bobilen.


Denne helgen var også en langhelg, så søndag formiddag kjørte vi avgårde mot Jeløya i Moss. I sommer så vi oss ut en fin fricampplass, som vi nå hadde lyst til å prøve. Tror det heter Katteberget der. Været var grått og trist, men vi koset oss ute i flere timer. Vidar fikk fisket litt også.Nok en fin langhelg var over på mandagen.Dette var også siste turen i 2020.0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page