top of page
  • Writer's pictureLisbeth

Blestølen

Mye av gleden med å ha bobil er alle mulighetene vi har. Nå på vinteren synes vi det er morsomt å prøve forskjellige steder med gode muligheter for å gå på ski.

Blefjell ligger ikke så alt for lang hjemmefra, så det var et sted vi ville prøve ut.

Det er mange steder man kan stå på Blefjell med bobil. Jeg gikk helt i surr og ble litt forvirret av alle stedene jeg leste om. Det var Blestølen, Blestua, Blefjell camping,Ble-Høgda.......

Vi endte med å prøve Blestølen. Vi hadde pratet med andre som hadde vært der og det skulle være et bra utgangspunkt for skiturwer og gåturer på beina.

Vi fikk mulighet til å kjøre avgårde ganske tidlig fredag formiddag og det er alltid litt deilig. Nydelig vær var det og det var det også meldt hele helgen.

Etter en liten omvei, som Google tok oss med på, kom vi oss frem til Blestølen. Det er ikke en helt egen bobilparkering, men man parkerer på en parkeringsplass langs veien. Det er noen plasser tiltenkt bobiler og der er det også strøm.Plassen var helt grei den, men ikke et sted du kan rigge deg til ute med stoler og bord i finværet. Eller selvsagt kan du det, hvis du liker å kose deg midt blant biler, snøscootere, pulker, bikkjer, ski, staver og folk.Vi kom oss på plass og i orden, før vi gikk ut og tok en liten orienteringsrunde i det fine vinterværet. Et skydekke kom, men ble så fint lys.Så var Vidar selvfølgelig veldig klar for skiløypene, og avgårde forsvant han i supre løyper.


Fra Vidar sin skitur. Kom et skydekke og litt snø
Fra Vidar sin skitur

Han kom hjem igjen i akkurat passe tid til fredagsmiddagen. Så da ble det en fredelig fredags ettermiddag og kveld etter det. Bortsett fra at vi ruslet en liten kveldstur med hodelykter. Jeg elsker den stillheten og det mørket man får når man kommer seg bort i fra støyen og lysforurensingen vi har i tettseder.

Vi slo av hodelyktene sto i bekkmørket og kikket opp på en fantastisk stjernehimmelen. Det synes jeg er så magisk.
På vei tilbake til bobilen tok vi en liten tur innom Blestølen. Det er en kombinert liten dagligvare, kafé og pub. Siden det var fredag kveld benyttet vi oss av puben. Så en liten time tok vi der før vi ruslet tilbake til vårt lille krypinn.


Blestølen


Lørdagen startet, som vi alltid pleier i bobilen, sløvt og veldig langsomt. Det blir mange kopper kaffe, blader, aviser og radio. Digg!

Vidar sin plan var en lang og god skitur med niste i sekken. Før skituren fikk vi gått oss en tur på beina og spist en sen frokost/brunsj.Så forsvant Vidar med sekk og ski, og jeg ble igjen i bobil og puslet med mitt.

Det ble en lang skitur på Vidar. Over tre timer var han borte. Han hadde koset seg ute i løypene sammen med mange, mange andre.

Starten på skiløypene ved Blestølen

Fra skituren

Akkurat som dagen før kom han seg hjem til middagstid og sløv ettermiddag.

Jeg koste meg så veldig ute i mørket kvelden før så vi gikk ut i kveldsmørket igjen. Nå gikk vi et stykke innover en skiløype og kom oss langt vekk fra alle hyttelys. Det var en flott stjernehimmel denne kvelden og. Prøvde å ta noen bilder, men ikke så lett med bare en mobil. Det var iskaldt ute så vi var ikke ute så veldig lenge før vi gikk tilbake.Det var meldt kjempefint vær søndag óg, men vi våknet til overskyet og snøvær.

Vi kledde uansett på oss og gikk en tur i snøværet.Vi visste at noen vi kjenner har hytte på Blefjell, men visste ikke hvor. Blefjell er stort med mange forskjellige hytteområder. Tilfeldigvis oppdaget de at vi var på Blestølen, og hytta deres lå ikke langt fra der vi sto med bobilen. Så da ruslet vi dit en tur og fikk sett på hytta, og skravlet litt over en kopp kaffe (alt foregikk veldig koronavennlig).


Før middag og hjemreise ville Vidar ta helgen siste skitur. Været letnet litt, så han fikk nok en fin skitur.


Vi vil helt klart prøve ut Blefjell igjen. Kanskje ikke på vinteren, men til høsten skal vi helt klart tilbake.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page